پاسخ حجت الاسلام قرائتی به یک پرسش؛ چگونه تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم؟
حجةالاسلام و المسلمین قرائتی نکاتی را درباره چگونگی تبدیل تهدید بیماری کرونا به فرصتهای مادی و معنوی بیان کرد.
وی افزود: گاهی در تحلیلهای خود بهواسطه عدم دانش و عدم فهم فلسفه رویدادها به خطا میرویم، خداوند میفرماید "عدهای هستند که چون مبتلایشان میکنیم به خداوند نسبت میدهند؛ «وَ أَمَّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهانَن»؛ و اما چون وى را مىآزماید و روزىاش را بر او تنگ مىکند، مىگوید: «پروردگارم مرا خوار کرده است.»"، این در حالی است که خداوند در آیه بعد این مسئله را ناشی از مسائلی مثل عدم تکریم یتیم و عدم یاری مسکین معرفی میکند و میفرماید «کَلاَّ بَلْ لاتُکْرِمُونَ الْیَتیم؛ ولى نه، بلکه یتیم را نمىنوازید»، «وَ لاتَحَاضُّونَ عَلى طَعامِ الْمِسْکینِ؛ و بر خوراک [دادن] بینوا همدیگر را برنمىانگیزید»، بنابراین گاهی اوقات مقصر خودمان هستیم، مثل شخصی که مراعات رانندگی نمیکند و بعد تصادف میکند و یا شخصی که سیگار میکشد و بعد تنگی نفس میگیرد.
حجةالاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به اینکه در هر رویداد تلخی نعمتها و شیرینیهایی نهفته است، افزود: اکنون در اوج شیوع بیماری کرونا شاهد همدلی مردم هستیم؛ پرستاری را میبینیم که بهدلیل خدمترسانی به بیماران ازدواج خود را تعویق میاندازد. اما از آن سو افراد سودجویی را میبینیم که دست به احتکار اجناس بهداشتی میزنند و خصلت خود را برای همگان نمایان میکنند.
عموم انسانها در سختی خدا را یاد میکنند
وی یکی از فلسفه مشکلات فردی و اجتماعی را یاد خدا معرفی کرد و گفت: عموم انسانها معمولاً در سختیها یاد خدا میافتند و یا مشکلات سبب شکستن غرور کاذب آنها میشود و منیّت را از انسان میگیرد؛ اینها همگی جنبه مثبت دارند. در آیه42 سوره انعام درباره فلسفه سختیها میخوانیم «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا إِلى أُمَمٍ مِنْ قَبْلِکَ فَأَخَذْناهُمْ بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ یَتَضَرَّعُون؛ و بهیقین، ما بهسوى امتهایى که پیش از تو بودند [پیامبرانى] فرستادیم و آنان را به تنگى معیشت و بیمارى دچار کردیم، تا به زارى و خاکسارى درآیند». قارون چرا مورد غضب خدا واقع شد؟ چون گفت "دستاوردهای مالیام بهواسطه تلاش و تخصص خودم بود؛ «قالَ إِنَّما أُوتیتُهُ عَلى عِلْمٍ عِنْدی؛ [قارون] گفت: «من اینها را در نتیجه دانش خود یافتهام.»حجة الاسلام و المسلمین قرائتی رشد و پیشرفت را در گروی افتادن در ورطه سختیها و دشواریها معرفی کرد و گفت: هرچند باید تمام توان مادی و معنوی خود را در راستای ریشهکنی این بیماری بهکار بگیریم، اما باید گفت رشد و پیشرفت در سختیها حاصل میشود؛ لذا میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد. انسان در سختی بهفکر ابتکار میافتد و خلاقیت بهخرج میدهد. اگر هشت سال دفاع مقدس ما نبود، این همه رشد و پیشرفت موشکی حاصل نمیشد.
خدا وعدهنداده است انسانها را با مرگ طبیعی بمیراند
وی یادآور شد: علاوه بر این باید مدنظر داشته باشیم ما بهدنیا نیامدیم تا همیشه زندگی کنیم و نیز خدا تضمین نداده است به مرگ طبیعی از دنیا برویم؛ یکی بهواسطه بیماری، دیگری بهواسطه سیل و زلزله و یا تصادف از دنیا میرود و گاهی با مرگ طبیعی، مهم آن است که در اوج ایمان و راضی به قضا و قدر خدا باشیم. در دعایی از امام سجاد علیه السلام میخوانیم: «اللَّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسِی مُطْمَئِنَّةً بِقَدَرِکَ رَاضِیَةً بِقَضَائِک؛ خدایا به من اطمینان و آرامش به مقدرات خود و رضایت به قضای خود بده».حجة الاسلام و المسلمین قرائتی استفاده از این روزها برای رسیدگی به امور خانواده را از دیگر فرصتها معرفی کرد و گفت: اکنون فرصتی ایجاد شده تا تعاملمان با خانواده را مستحکم و به امورات آنها رسیدگی کنیم. اگر اهل کار باشیم، همیشه کار هست. مطالعه کتاب، افزایش توانمندی خود و خانواده و انتقال تجربیات از کارهایی است که میتوان انجام داد.
منبع: تسنیم
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}